Muffins cu malai, ciuperci si usturoi

DSC03740

Ingrediente (pentru 12 muffins mari) :

  • 2 oua
  • 300 ml de lapte
  • 150 g de unt
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingurita de zahar
  • 200 g de malai
  • 200 g faina alba
  • 1 lingurita de sare
  • 5 catei de usturoi
  • marar proaspat sau congelat
  • 150 g de ciuperci morel (zbarciogi) proaspete sau congelate

morilles

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intr-un vas adanc se amesteca faina, malaiul, zaharul, sarea si praful de copt. (1)

In alt recipient se bat ouale cu laptele, peste care se adauga untul topit si racit. (2)

Se toarna (1) peste (2) si se amesteca bine.

Se preincalzeste cuptorul la 180°C.

Se pun ciupercile (intregi, daca sunt foarte mici, sau maruntite) intr-o tigaie, fara materie grasa, si se lasa pe foc mic pana se evapora toata apa pe care si-o lasa, amestecand din cand in cand. Se adauga in tigaie putin unt si usturoiul maruntit. Dupa cateva minute se opreste focul, se sareaza ciupercile si se presara deasupra o mana de marar tocat. Se lasa la racit. (3)

Se adauga (3) peste (1) & (2). Se amesteca totul bine.

Se ung formele de silicon cu putin unt sau cu ulei. Se toarna aluatul si se da totul la cuptor timp de 30 de minute.

DSC03738

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s