Bomboane-aperitiv cu cascaval

Din seria „mici proiecte, mari efecte”, bomboane cu cascaval.
Elegante si usor de facut.

Pentru 12 bomboane aveti nevoie de:
– 100g cascaval Gouda
– 3 foi de brick
– 1 lingura ulei de masline
– sfoara de bucatarie.

1. Se taie cascavalul in bucatele egale si usor alungite.

2. Se taie foile de brick in patru parti egale.

3. Se taie 24 de bucati de sfoara lungi de o palma.

4. Se ia o bucata de cascaval si se ruleaza in foaia de brick. Se leaga ambele capete strans cu sfoara de bucatarie, facand funda. Daca nu sunteti foarte dibace, s-ar putea sa aveti nevoie de ajutor. Eu am avut.

5. Se taie marginile foii de brick si se egaleaza cu o foarfeca de bucatarie. Ideal ar fi ca bomboanele sa aiba aceleasi dimensiuni.

5. Se preincalzeste cuptorul timp de 10 minute la 210°C.

6. Se aranjeaza bomboanele in tava, pe hartie pentru copt, si se ung cu ulei de masline.

7. Se dau la cuptor timp de 5 minute la 210°C.

8. Se scot bomboanele din cuptor. Se desfac bucatile de sfoara si se inlatura cu grija.

Se servesc imediat, cu un pahar de bere rece.

11 gânduri despre „Bomboane-aperitiv cu cascaval

    • Corina, am vazut ca in Romania se gasesc la Cora, am intrat pe site-ul lor si am dat o cautare. Costa 5,39 lei un pachet cu 8 foi. Le mai poti gasi si sub numele de foi de patiserie pliate.
      http://www.produsecora.ro/search.php?search_query=brick&x=0&y=0
      Sunt usor casante, trebuie scoase din timp din frigider pentru a fi mai maleabile. Daca tot se faramiteaza le ungi cu putin ulei sau dai cu mana umezita usor: Eu am mai multe retete aici cu foi de brick, sunt destul de ieftine si mi se par geniale. Am facut samosa cu cartofi, samosa cu carne de pui si somon in foietaj.

      Somon in foietaj la cuptor

    • Multumesc, Laura, pentru compliment si pentru idee. O sa incerc sa ma inscriu. Nu stiu daca am timp luna asta, ca-s plecata, dar de luna viitoare sigur 🙂

  1. Ca toate retetele tale, arata absolut demential. Uneori ma si mir de cat sunt de simplu de facut unele chestii, dar nu mi-ar fi dat prin cap. Musai tre sa vad si eu ce-i cu foile astea, ca prea faci minunatii cu ele 🙂

    • Mersi, Mira 🙂 Cu putina inspiratie faci minuni cu foile astea, ai dreptate. Si ies chestii geniale fara sa te complici, dupa cum vezi. Cu niste cascaval si un pachet de foi faci fericiti o multime de copii la vreo petrecere. Si foile umplute cu mar sunt foarte bune. Si cu branza dulce si stafide, as zice. Si cu dovleac (mmmmm, ce idee buna, cu dovleac, miere si scortisoara!) Oricum, tot ce fac eu aici e foarte simplu, ca nu sunt chiar ceea ce ai putea numi o bucatareasa buna. Mai degraba una smechera 😉

Lasă un răspuns către angi Anulează răspunsul