Aperitiv cu somon afumat si orez

Ingrediente pentru patru aperitive:
– 5 felii de somon afumat
– 100 g orez alb rotund
– o lamaie
– 4 frunze proaspete de busuioc
– 1 lingura otet de orez
– 1/2 lingurita sare
– 1/2 lingurita zahar

Veti avea nevoie si de:
– folie alimentara
– patru cescute, paharele, suporturi pentru ou sau orice alt tip de recipient conic.

1. Fierbeti orezul in apa cu sare potrivit instructiunilor de pe pachet. Dupa ce ati oprit focul lasati vasul acoperit timp de inca 10 minute.
2. Dizolvati zaharul in otet, varsati-l peste orez si amestecati bine. Lasati orezul sa se raceasca.
3. Tapetati fiecare cescuta cu folie alimentara care sa depaseasca usor marginile. Presarati deasupra cate o frunza de busuioc taiata marunt.
4. Acoperiti fundul fiecarui recipient, precum si peretii laterali cu cate o felie de somon. Daca recipientul e prea mare, pestele poate acoperi peretii doar pana la jumatate (ca in fotografia de mai jos).
5. Cu ajutorul unei linguri adaugati orez cat sa nu depasiti nivelul la care se termina somonul. Tasati orezul cu lingura sau cu degetele.
6. Taiati in patru felia de somon ramasa si acoperiti orezul din fiecare recipient cu cate o parte. Trageti spre centru marginile somonului care imbraca peretii.
7. Trageti marginile foliei alimentare spre centru. Tasati usor cu degetele.
8. Lasati aperitivele in frigider timp de o ora.

9. Luati aperitivele de la rece. Trageti usor de folia alimentara pentru a le scoate din recipientele in care au stat.
10. Indepartati cu grija folia si asezati aperitivele pe cate o felie de lamaie. Le puteti servi ca atare sau stropite cu suc de lamaie si sos de soia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s