Spuma de mazare cu menta

Un antreu deosebit, acompaniament pentru somonul afumat.

Pentru 4 persoane:
– 300g mazare boabe proaspata sau congelata (nu din conserva)
– 3 fire de menta proaspata
– 5 linguri de smantana proaspata lichida
– sare, piper

Intr-o craticioara se fierbe apa, se ia de pe foc si se pregateste o infuzie din 2 fire de menta. Dupa 10 minute se scoate menta, se adauga sare si se pune mazarea la fiert in aceasta infuzie, timp de aproximativ 7 minute.

Se strecoara boabele, fara sa se arunce zeama in care au fiert. Intr-un vas inalt se paseaza mazarea si 5 frunze de menta proaspata. Se adauga sare si piper dupa gust si zeama cat sa se obtina un piure moale.

Separat, se bate smantana pana capata consistenta pe care o are frisca. Recomandat ar fi ca smantana, dar si vasul in care se bate, precum si paletele mixerului sa fie foarte reci. Se pot lasa toate in frigider in orele dinaintea pregatirii retetei.

Se incorporeaza cu grija piureul in smantana batuta, cat sa se obtina o compozitie omogena.

Se serveste in pahare mici sau in borcanele speciale, decorate cu frunze de menta. Se mananca cu lingurita.

One thought on “Spuma de mazare cu menta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s