Chipsuri de mar cu branza de capra

Chipsurile astea au fost o revelatie! Atat de bune si de usoare, ca as fi mancat tone. O sa mai fac de o suta de mii de ori🙂

Ingrediente pentru o tava (cu precizarea ca o tava NU e de ajuns):
– 3 mere
– 100 g branza de capra (neaparat de capra)
– o jumatate de lamaie
– 2 linguri de ulei de masline
– 2 lingurite de ierburi de Provence (amestec de plante aromatice mediteraneene, printre care rozamarin, cimbrisor, oregano si busuioc)

Se spala merele si se taie felii foarte subtiri (2-3mm), fara sa se curete inainte si fara sa li se scoata cotorul. Cu varful unui cutit se inlatura semintele. Pe masura ce taiem merele stoarcem peste felii zeama de lamaie, sa nu se innegreasca.

Feliile de mar se asaza in tava pe hartie de copt si se dau la cuptor, la foc foarte foarte mic. Trebuie sa se usuce, nu sa se coaca. Eu le-am lasat doua ore si jumatate la 100°C. Dupa prima jumatate de ora le-am intors, apoi le-am lasat sa-si faca de cap.

Branza de capra se taie rondele (daca feliile de mar sunt mai mari) sau jumatati de rondele (daca merele au fost mici). Zic rondele pentru ca de obicei in magazin branza de capra se gaseste sub forma cilindrica. Am uitat sa-i fac poza, dar am gasit una buna pe internet:

Se taie atatea rondele subtiri de branza cate chipsuri de mar sunt, se stropesc cu ulei de masline si se presara deasupra ierburi de Provence. Se asaza cate o bucatica de branza pe fiecare chips din tava si se da totul la cuptor inca 10 minute, la foc foarte mic.

Se servesc calde sau, daca mai apuca, reci, cu un pahar (doua…) de Sauvignon blanc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s