Aperitiv cu roquefort si boabe de strugure

Ingrediente pentru 12 aperitive:
– o foaie de placinta
– 80g branza roquefort
– trei linguri de smantana
– 18 boabe de strugure rosu muscat

– Se preincalzeste cuptorul timp de 10 minute la 200°C.
– Se decupeaza in foaia de placinta 12 discuri egale.

Se pun rondelele de aluat in tava, pe hartie pentru copt. Se inteapa cu furculita si se acopera cu hartie de copt, peste care se pune o alta tava sau un strat de sare grunjoasa, ca sa nu se umfle aluatul.

Se da tava la cuptor timp de 15 minute la 200°C.

In timpul asta branza roquefort se zdrobeste cu furculita si se amesteca cu smantana.

Boabele de strugure se taie jumatati, dupa care se decojesc si li se scot samburii.

Pe discurile de foietaj scoase din cuptor si lasate mai intai sa se raceasca se intinde crema de roquefort cu smantana in strat subtire, peste care se asaza jumatatile de boabe de strugure.

Aperitivele se servesc cu un pahar de Muscat alb licoros.

4 thoughts on “Aperitiv cu roquefort si boabe de strugure

  1. Florentina, ai rezumat exact filozofia blogului: retete usor de pregatit si bune🙂 Multumesc pentru comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s