Aperitiv cu branza roquefort si mar

Reteta de jos e numai pentru gurmanzi neinfricati. Pentru ca, in afara de bebelusi, numai niste cutezatori nu s-ar speria de branza cu mar 🙂

Presupunand ca ati trecut nesifonati de titlu si ca vreti sa va aventurati mai departe, iata ingredientele pentru 6 borcanele sau paharele de aperitiv:

– un mar golden mare
– 30g branza roquefort
– doua linguri de smantana
– un pumn de mieji de nuca
– zeama de la un sfert de lamaie

Pregatind ingredientele, mi-am dat seama ca am reusit sa sculptez in smantana Muza adormita a lui Brancusi:

Sub privirile ocrotitoare ale muzei, se continua pregatirea aperitivului astfel:
– Se spala marul, se curata de coaja si, dupa ce i se scoate cotorul, se taie cubulete. Se stoarce peste ele zeama de lamaie, sa nu se innegreasca.
– Se lasa deoparte 6 mieji de nuca pentru decorat paharelele. Ceilalti se maruntesc cu ajutorul unui cutit.
– Se amesteca marul cu miejii de nuca si se repartizeaza in mod egal in cele 6 recipiente.
– Se zdrobeste branza cu o furculita si se amesteca cu smantana pana se obtine o compozitie uniforma.
– In fiecare borcanel se adauga cate doua lingurite din sosul de roquefort cu smantana.
– Se decoreaza cu miejii intregi de nuca.

La primul borcanel mi s-a parut ca asociatia roquefort-mar e bizara. M-am razgandit repede si le-am mancat pe celelalte cu atata pasiune ca era sa inghit si lingurita.

Da, le-am mancat pe toate. Singura, da. E drept ca unul a incercat sa fuga. L-am prins chiar cand se pregatea sa se arunce in gol de pe balcon. Abia a apucat sa regrete 😀

Anunțuri

Un gând despre „Aperitiv cu branza roquefort si mar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s