Pomme d’amour in stilul meu

Pomme d’amour e marul glazurat. Eu l-am pregatit azi in felul meu, fara colorant alimentar si fara bat. Caramelul l-am fiert putin, sa ramana subtire.

Ideea mi-a venit de la faptul ca n-aveam chef sa gatesc nimic pentru pranz si m-am gandit sa mananc mai bine doua mere. Si cum ma uitam asa la ele, mi-am zis sa le dau un aer mai elegant inainte sa dispara.

Practic pentru reteta asta avem nevoie de
– un mar galben (golden) si unul rosu, cam la fel de mari
– 50g zahar
– o lamaie

Se spala merele, dupa care se taie in rondele de aproximativ 5mm grosime si se stropesc cu zeama de lamaie, sa nu-si schimbe culoarea.

Se scoate centrul cu seminte din fiecare felie:

Odata ajunsi aici incercam deja sa vedem cum putem reface merele, de data asta in doua culori.

Pregatim caramelul: intr-o craticioara punem zaharul, doua-trei linguri de apa si o lingurita de suc de lamaie. Asteptam sa se imbibe tot zaharul inainte de a porni focul. Teoretic apa si sucul de lamaie ne impiedica sa ratam caramelul. Practic zaharul meu incepuse sa se cristalizeze iar, am mai adaugat putina apa, am mai amestecat si si-a revenit. L-am fiert putin, sa ramana subtire. Amatorii de zaharicale pot face o cantitate mai mare de caramel, pe care il pot lasa sa fiarba mai mult. Asa sunt siguri ca stratul care imbraca marul e mai gros.

Dupa ce am oprit focul punem rand pe rand cate o felie de mar in caramel si o intoarcem pe amandoua partile, cu ajutorul unei linguri. Incepem cu felia cea mai de jos si continuam respectand ordinea, pentru a reface marul. Scurgem bine rondelele de mar inainte de a le aseza una peste alta, pe farfurie.

Lasam merele cateva minute sa se raceasca inainte sa le mancam. Un caramel mai bine legat se intareste si e crocant. Al meu a fost mai degraba lipicios, dar a fost bun😀

Cum afara era cald si soare, mi-am ingaduit si o sedinta foto inainte de masa. Cu ocazia asta am descoperit ca am reasamblat merele cam anapoda, dar rondelele erau deja lipite, nu le-am mai rearanjat.

One thought on “Pomme d’amour in stilul meu

  1. Mere in degrade nu am mai mancat , nici cu glazura. E o idee buna, o sa incerc si eu.Oricum arata foarte bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s