Supa frantuzeasca cu ceapa si praz

In bucataria romaneasca prazul nu e un aliment prea nobil. In schimb in dieta mediteraneana ocupa un loc de cinste, fiind recunoscut pentru virtutile sale terapeutice. Dezinfectant, afrodisiac, bogat in minerale si vitamine, prazul e recomandat in special celor care sufera de anemie, artrita, reumatism sau hipercolesterolemie.

Ingrediente (pentru 4 persoane)
– un castronel de ceapa tocata
– un castronel de praz taiat rondele (ceapa si prazul pot fi proaspete sau congelate)
– un morcov
– un cartof
– un cub de concentrat de legume pentru supa
– o canita de lapte
– cateva boabe de piper verde
– cateva linguri de ulei de masline
– un cubulet de unt
– crutoane (cateva felii de paine, o lingura de ulei de masline, o lingurita de ierburi de Provence)

Intr-o craticioara adanca se calesc prazul si ceapa in ulei de masline si putin unt.

Dupa cateva minute se adauga cartoful taiat cubulete si morcovul taiat rondele. Se toarna peste legume un litru de apa in care am dizolvat concentratul de legume.
Se pun cateva boabe de piper, se acopera supa si se lasa se fiarba la foc mic.

Dupa 20-30 de minute se ia vasul de pe foc, se toarna peste supa o cescuta cu lapte si se paseaza totul cu un mixer vertical.

Supa iese foarte cremoasa si se serveste cu crutoane cu ulei de masline si ierburi de Provence, rumenite in cuptor.

Calda e buna, rece e excelenta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s