Samosa cu pui si ardei copt

O reteta dietetica, cu carne de pui gatita la aburi si fara nicio prajeala.

Ingrediente (pentru 14-16 triunghiuri):
– un pachet de 8 feuilles de brick (sau foi de patiserie pliate)
– doi piepti mici de pui
– doi ardei grasi (am avut unul rosu si unul galben)
– un ou
– 6 rosii uscate conservate in ulei
– doua linguri de seminte de susan
– cateva fire de patrunjel
– cateva frunze de busuioc (eu am pus doua linguri de busuioc congelat si maruntit deja)
– o lingura de sos de soia
– o lingura de praf de usturoi (sau 2-3 catei)
– o jumatate de lingura de ghimbir uscat
– cateva linguri de ulei de masline
– cateva boabe de piper (verde, negru, rosu…)

Se scot foile de patiserie din frigider din timp, sa se inmoaie.

Pieptul de pui se spala bine si se gateste la aburi.

In paralel, se coc ardeii in cuptor. Dupa ce li se innegreste pielea se scot din cuptor si se lasa cateva minute intr-o punga inchisa la gura, ca sa se poata curata mai usor.

Se pun in robotul de bucatarie, in acelasi timp: carnea, ardeii copti, rosiile, patrunjelul, busuiocul. Cand s-au maruntit bine se varsa compozitia intr-un vas si se adauga o lingura de sos de soia (sau, in lipsa, pur si simplu putina sare), praful de usturoi si de ghimbir, semintele de susan, cateva boabe de piper zdrobite si un ou. Se amesteca bine.

Foile de patiserie se taie jumatati.

Cuptorul se preincalzeste timp de 10 minute la 220°C.

Intr-o cescuta se toarna putin ulei de masline (sau unt topit), pentru unsul foilor.

Se umple pe rand fiecare foaie (cu compozitie cat incape intr-o lingura) si se pliaza de cateva ori. Ideea e sa obtinem triunghiuri care nu se desfac si din care sa nu curga compozitia.

Pasii sunt urmatorii:
– se asaza jumatatea de foaie cu partea rotunjita in jos si se unge cu putin ulei de masline
– in coltul de sus se pune o lingura de compozitie
– se pliaza foaia de mai multe ori, ca in pozele de mai jos. Ideal ar fi sa iasa un triunghi echilateral.
– se asaza samosa in tava care merge la cuptor si in care am pus in prealabil hartie de copt

Odata toate triunghiurile asezate in tava, se ung cu putin ulei de masline, dupa care se dau la cuptor timp de 7-8 minute, la 220°C.

Ies foarte aromate si se pot servi fie ca fel principal, langa legume gatite la abur sau o salata, fie ca aperitiv, calde sau reci.

Umplutura se face foarte usor, singura problema e „impachetatul”, care e o procedura destul de migaloasa. Cu putin exercitiu, triunghiurile ies insa ca la carte.

Pot ocupa cu incredere un loc si in pachetelul pentru pranz.

One thought on “Samosa cu pui si ardei copt

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s