Somon in foietaj la cuptor

Ingrediente pentru 2 persoane:
– doua fileuri de somon fara piele + optional o felie de somon afumat
– patru feuilles de brick (un fel de foi de placinta mai subtiri si rotunde ca niste clatite)
– doua linguri de smantana
– o lingurita de sos de soia
– o lingura de zeama de lamaie
– cateva fire de cepsoara (ciboulette, adica un fel de fire de ceapa verde mult mai subtiri)
– un cubulet de unt

Se preincalzeste cuptorul timp de 10 minute, la 200°C.
Foile de aluat se scot din timp din frigider, altfel sunt casante.
Cand s-au inmuiat usor se pun doua foi una peste alta, se ung cu putin unt topit si se asaza intr-un castronel, ca in poza de mai jos, pentru a putea fi umplute mai usor:

Se asaza in cuibul format pestele (taiat in 2-3 bucati, sa incapa). Deasupra se poate pune putin somon afumat. Eu am pus, dar renunt data viitoare, pentru ca e prea sarat. Se adauga doua linguri dintr-un sos facut din smantana, zeama de lamaie, sosul de soia si cepsoara taiata marunt.

Se strang marginile aluatului spre centru si se prind cu o scobitoare mai mare. Se pot lega si cu ata speciala de bucatarie.

Se ung marginile cu putin unt topit si se da totul la cuptor (30 de minute la 200°C).
Se servesc imediat cu legume, cu orez sau cu salata si cu un pahar de vin alb.

One thought on “Somon in foietaj la cuptor

  1. Pingback: Samosa cu cartofi si branza « Ce-am mai gatit…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s