Ciuperci umplute cu piept de curcan si mozzarella

Ingrediente:
ciuperci champigon (eu am avut 8 ciuperci enorme)
piept de curcan (aprox 250g)
1 ceapa mare
4 catei de usturoi + usturoi uscat
busuioc verde
o bucata de mozzarella
1 ou
unt cat o nuca
1 jumatate de lingurita de Raz el Hanout (un amestec de condimente pentru mancarea orientala si arabeasca)
sare, piper negru, piper verde

Una peste alta, a fost cam multa munca, dar rezultatul a fost foarte bun.
Carnea se fierbe (am avut o bucata mai mare, am pus-o pe toata la fiert cu legume si am facut si o supa), dupa care se lasa sa se raceasca putin si se toaca in robotul de bucatarie, laolalta cu cozile de ciperci, ceapa si usturoiul. Tot amestecul asta se caleste intr-o tigaie, in putin unt, timp de cateva minute.
Mozza se marunteste si ea in robot, dupa care se freaca cu putin unt, sare si condimentele de mai sus.
Cand amestecul din cratita (curcan, ciuperci etc) s-a racit putin se toarna peste el mozzarella cu unt, un ou si busuiocul maruntit.
Palariile ciupercilor se spala bine si se curata. Se umplu cu ajutorul unei linguri si se dau la cuptor, timp de 30-40 min (in functie de marimea ciupercilor), intr-o tava unsa cu putin ulei.
Se pot consuma calde, imediat, sau reci, a doua zi.

2 thoughts on “Ciuperci umplute cu piept de curcan si mozzarella

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s