Mini-cookies cu mac, mandarine si ghimbir


Pentru ca reteta de ieri de prajiturele cu lamaie si levantica a fost asa de usor de facut, m-am gandit sa recidivez.
Am pornit de la aceeasi reteta, careia i-am adus mici modificari.
Deci pe langa 1 ou, 25 g de unt, 80 g faina, 1/2 lingurita praf de copt, 80 ml lapte, 1 varf de sare, am pus:
– in loc de coaja de lamaie, coaja de la doua mandarine care zaceau de 100 de ani in fructiera. O parte din coaja am amestecat-o in compozitie si am pastrat restul pentru decorat.
– in loc de levantica, ghimbir proaspat (cam un centimetru de radacina) pe care l-am maruntit foarte fin si l-am lasat la „macerat” doua ore intr-o lingura de miere si putin suc de mandarine.
– in loc de 80 g de zahar, doar 50, pentru ca am adaugat in compozitie ghimbirul cu tot cu mierea in care a stat la macerat.
– o lingurita de seminte de mac
In rest, am respectat pasii de la reteta precedenta:
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, deci am scos oul, laptele si untul din timp din frigider.
Am preincalzit cuptorul la 170 °C.
In timpul asta am freacat untul cu zaharul, am adaugat si oul si am amestecat bine. Am adauga faina, semintele de mac si praful de copt, apoi laptele, coaja de mandarina taiata foarte fin, ghimbirul cu mierea si sucul de mandarine.
Am turnat compozitia in forme, iar deasupra am presarat coaja de mandarina. Am lasat formele in cuptor 25 de minute, la 170°C.
Au iesit bune, dar le prefer pe cele de ieri, mult mai aromate.
Urmatoarea incercare va fi cu nuca de cocos si cu ceva mai putin zahar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s