Somon cu coacaze si portocale

Ingrediente (pentru 2 persoane):
2 fileuri de somon
100 g coacaze rosii (proaspete, din conserva sau de la congelator)
2 portocale
1 ceapa
10 cl smantana (o jumatate de cutie)
1 cescuta cu vin alb
1 lingurita de miere
putina faina
cate un varf de: sare, piper, nucsoara, scortisoara, ghimbir uscat

Pentru garnitura: tagliatelle

Se face o marinata din vin, ceapa tocata, coacaze, sucul de la o portocala si toate condimentele de mai sus. Pestele se lasa la marinat 2 ore, in frigider.

Se preincalzeste cuptorul la 220°C.

Pe o bucata de folie de aluminiu (sau hartie de copt) se asaza un file de somon, deasupra se pun un varf de piper, doua felii de portocale si o lingura de coacaze. Se adauga doua linguri de zeama din marinata si se impacheteaza bine.

Cele doua „pachetele” se asaza intr-o tava si se dau la cuptor, timp de 20-30 de minute, la 220 °C.

In timpul asta se fierb pastele si se pregateste sosul: intr-o craticioara se fierbe timp de 5 minute marinata in care a stat pestele, in care se pun smantana si lingurita de miere. Sosul se ingroasa in final cu putina faina.

Cand e gata, pestele se despacheteaza si se asaza pe farfurii mari langa paste. Peste toate se toarna sosul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s