Copanele la cuptor cu jambon si legume

copanele cu jambon
Ingrediente pentru 2 persoane:
4 copanele de pui
4 felii de jambon crud uscat
1 kg cartofi
1 ceapa
2 morcovi
2 tulpini de telina
12 catei de usturoi
ulei de masline
ierburi de Provence
1 cescuta de vin alb

Cartofii, morcovii, ceapa si usturoiul se curata si se taie rondele, telina se marunteste si ea. Intr-un vas de lut (sau de jena) uns cu ulei de masline se pun legumele in straturi astfel: un rand de cartofi (peste care presaram ierburi de Provence), un rand de morcovi, unul de rondele de ceapa si telina si inca un strat de cartofi (si din nou ierburi de Provence). Copanelele se curata de piele, se spala bine, se infasoara in cate o felie de jambon si se asaza peste cartofi. Intre jambon si pui se strecoara felii de usturoi, la fel si printre legume. Se stropeste totul cu vinul alb, se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru o ora (la 220 °C)

pui si jambon

copanele jambon

Dupa o ora se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor inca 20-30 de minute, sa se rumeneasca usor legumele si carnea.

Sfat: Pe carne nu se pune niciun pic de sare, jambonul uscat este sarat si isi lasa gust.

copanele la cuptor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s