File de somon la tigaie cu sos de soia si sake

somon_la_tigaie

Pentru 2 pesoane:
file de somon (3-4 bucati)
(pentru marinata) zeama de la o lamaie, 3 linguri de sake, 2 linguri de sos de soia, 2 linguri de ulei de masline, o ceapa tocata marunt, 4 catei de usturoi tocati, piper
(pentru garnitura) 200 g paste, sare, un cubulet de unt
(pentru salata) 4 pumni de frunze de fetica

Somonul se tine timp de 2 ore la frigider, intr-o marinata facuta din ingredientele de mai sus. Nu se pune sare, pentru ca sosul de soia e destul de sarat.
Se fierb pastele al dente, potrivit instructiunilor de pe ambalaj (6-7 minute, nu mai mult, sa nu se baloseasca). Se scurg de apa si se amesteca bine cu un cubulet de unt, pana cand acesta se topeste.
Intre timp, bucatile de somon se scot din marinata si se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei de masline, timp de 5 minute pe fiecare parte.
Pe cate o farfurie mare se asaza portionat frunze de fetica spalate si scurse bine, paste si una-doua felii de somon.
In tigaia in care s-a prajit uleiul se varsa marinata si se lasa pana da in clocot. Se ia de pe foc si se toarna uniform peste salata, paste si somon.
Un pranz gustos, bogat in omega 3 si sarac in grasimi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s