Crema de legume

crema de legume

Ingrediente:
un cartof dulce mare (o jumatate de kilogram)
un dovlecel
3 morcovi
o jumatate de ardei rosu
o ceapa
o rosie
3 catei de usturoi
10 cl smantana de soia
condimente: scortisoara, piper, chimen praf, curry
sare

Se curata legumele si se fierb intregi, in apa cat sa le acopere (se pun mai intai ceapa si morcovul, care fierb mai greu). Rosia se fierbe spre final, intreaga, cu coaja usor crestata; dupa ce se scoate din apa se curata.
Dupa ce s-au fiert bine, legumele se scot din zeama si se paseaza. Se adauga din cand in cand supa, sa se subtieze compozitia. Se adauga si smantana de soia si se omogenizeaza bine. Se rastoarna crema inapoi in oala, se adauga piper, sare, un varf de scortisoara, chimen si curry si se da in clocot odata. Se serveste fierbinte cu crutoane si cu patrunjel proaspat (eu n-am avut).
E o supa dulcica, deci probabil ca nu-i pe gustul tuturor. Noua ne-a placut, e un gust deosebit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s