Piept de pui cu ciuperci

piept de pui cu ciuperci 1

piept de pui cu ciuperci 2

Ingrediente:
2 piepti de pui (aprox 300 de grame)
400 g ciuperci champignoane foarte mici, proaspete
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
1 legatura de marar
1/2 ceasca de vin alb
6 linguri de smantana de soia (sau smantana normala)
2 linguri de sos de soia
ulei de masline

Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in putin ulei de masline. Se adauga pieptul de pui taiat cubulete si se lasa sa se rumeneasca usor.
Se spala ciupercile bine de tot, se pun intregi peste pui si se acopera oala. Din cand in cand se amesteca pentru ca ciupercile isi lasa zeama, dar nu cat sa le acopere, si e bine sa fiarba pe rand in ea. Dupa aproximativ o jumatate de ora se adauga si vinul si se lasa sosul sa scada.
Cu 5 minute inainte de a opri focul se adauga mararul tocat fin, 2 linguri de sos de soia si 6 linguri de smantana (de soia sau obisnuita).
Nu e nevoie de sare. Daca nu e sarat sosul se mai drege cu o lingura de sos de soia.
Ies 2-3 portii care se mananca cu mamaliga sau cu cartofi natur.
Ne-au placut foarte mult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s