Salata cu ficatei de pui

salata_ficatei

Ingrediente (pentru 2 persoane)
8 ficatei de pui
4 pumni de frunze crude de spanac (sau alta buruiana)
2 oua
1/2 tulpina de telina cu frunze
2 rosii
1/2 lamaie
ulei de masline
piper, ierburi de Provence

Ficateii se spala bine, se curata de grasime si se pun la fiert.
In timpul asta se pregateste patul de salata pe care se vor aseza:
Se fierb ouale, se curata si se taie cubulete sau felii subtiri.
Se spala frunzele de spanac, se scurg si li se rup coditele.
Se spala rosiile si se taie cubulete.
Se spala telina si se taie fin.
Se amesteca bine ingredientele de mai sus (fara ficatei) intr-un vas mare pentru salata.
Se face un sos din ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie, ierburi de Provence si piper si se toarna in vas. Se mai amesteca odata bine.
Se repartizeaza salata in farfurii individuale.
Ficateii fierti bine se scurg de apa si se prajesc in ulei incins de masline, cu putina sare si ierburi de Provence, timp 2-3 minute, doar cat sa se rumeneasca putin.
Cand sunt gata se asaza in farfurii, peste salata.
E o salata satioasa si gustoasa, bogata in fier.
Am mancat-o ca fel principal la pranz, fara paine. In loc de spanac se poate folosi salata verde, dar cred ca spanacul e mai bogat in nutrienti. In plus, asociat cu oul e foarte gustos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s