Mancare de linte rosie (de post)

linte
Ingrediente:
2 cepe
2 rosii
4 catei de usturoi
1 cana de linte
3 cartofi maricei
2 frunze de dafin
5 crengute de cimbru
sare, piper
ulei de masline
Intr-o cratita in care am incins putin ulei de masline se caleste ceapa. Cartofii se curata si se taie in cuburi mici, care se pun in cratita peste ceapa. Se fierb in apa putina, doar cat sa-i acopere, cu un varf de sare, frunzele de dafin si crengutele de cimbru.
Cand cartofii sunt aproape fierti, iar apa a scazut bine se adauga cele doua rosii date pe razatoare si usturoiul tocat sau zdrobit. Se inabusa 5 minute.
Se adauga lintea si apa – la o unitate de linte, 3 de apa. Daca in cratita mai e apa de la cartofi se tine cont si nu se pune chiar de 3 ori mai multa apa. Se fierbe cu capacul pus 10 minute, dupa care se ia capacul si se continua fierberea, amestecand din cand in cand, pana scade apa (aproximativ inca 20 de minute).
Se serveste calda sau rece, cu salata de rosii sau cu castraveciori murati. Rece se poate intinde pe paine, seamana cu fasolea batuta. (Cartofii nu prea raman intregi, se paseaza dupa atata fiert si amestecat in mancare si ajuta la inchegarea acesteaia. Eventual, odata racita, se poate baga in blender cateva minute toata compozitia, ca sa se poata intinde mai bine.)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s