Salata de paste cu rucola

salata_de_paste_cu_rucola 006
Ingrediente (pt. 2-3 persoane):
200 g paste (forme mici)
2-3 pumni de rucola
2 rosii
3-4 catei de usturoi
4 linguri de smantana
1-2 pumni de parmezan
ierburi de Provence (cimbrisor, oregano, busuioc)
ulei de masline, sare, piper

Se fierb pastele al dente, potrivit instructiunilor de pe pachet. Se clatesc sub jet de apa rece, se toarna in vasul de salata, se adauga cateva picaturi de ulei de masline, se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.
Rosiile (fara cotor) se taie in 4, usturoiul se curata.
Se pun in blender rosiile, usturoiul, 2 linguri de ulei de masline, sare, piper, ierburile de Provence si smantana. Se mixeaza pana se formeaza un sos omogen.
Se spala bine frunzele de rucola si se scurg bine.
Dupa ce s-au racit pastele se adauga in vasul de salata frunzele de rucola, sosul de rosii cu usturoi si jumatate din cantitatea de parmezan si se amesteca bine.
La sfarsit se presara deasupra restul de parmezan.
E o salata satioasa care poate fi consumata ca atare intr-o seara calduroasa, sau langa o friptura (caz in care tine loc si de garnitura) si un pahar de vin rosé.

One thought on “Salata de paste cu rucola

  1. Pingback: 2010 in review « Ce-am mai gatit…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s