Salata racoritoare cu spanac si pepene galben

salata_de_spanac_si_pepene_galben 005
Ingrediente:
3 pumni de frunze de spanac proaspete
2 tulpini de telina cu frunze
1/2 pepene galben
1 avocado
1 bucata mititica de branza Roquefort
1 pumn de mieji de nuca
1/2 lamaie
piper, ulei de masline
Se spala bine spanacul, coditele se rup si se arunca, frunzele se rup cu mana daca sunt prea mari.
Tulpinile de telina si frunzele se taie marunt. Frunzele se lasa deoparte, restul se pune peste spanac.
Branza se taie cubulete si se pune si ea in salatiera.
Miejii de nuca se taie cu cutitul sau se zdobesc cu fundul unei cani, jumatate se pun in vas, jumatate se patreaza deoparte.
Se toarna in salatiera putin ulei de masline, piper si putina zeama de lamaie si se amesteca totul bine.
Din jumatatea de pepene (fara samburi) se scot cu o lingurita pariziana forme (pepenele poate fi taiat si cubulete, dar nu arata la fel de bine), care se asaza peste salata ca in imagine.
Procedura se repeta si pentru avocado, peste care se stoarce imediat zeama de lamaie sa nu se innegreasca.
La sfarsit se presara peste salata frunzele de telina si miejii de nuca ramasi.
Salata arata foarte bine si e si mai racoritoare cu un pepene intreg, in loc de jumatate, dar asta depinde si de gustul fiecaruia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s