Curcan cu ardei si smantana

Curcan_cu_ardei_si_smantana 005
Ingrediente (pentru 4 persoane)
500 g piept de curcan
1 ardei rosu, 1 galben, 1 verde
2 cepe mari
1 cutie de smantana (20 cl)
2 linguri de boia dulce
1 legatura de patrunjel
zeama de la o jumatate de lamaie
un varf de sare, unul de piper
Carnea se spala bine si se taie in fasii sau cubulete. Intr-o craticioara care nu se lipeste se incinge putin ulei si se adauga carnea, lasandu-se sa se patrunda si sa se rumeneasca putin. In timpul asta se spala ardeii si se taie lamele, iar cepele se curata si se taie fiecare in 6. Cand s-a rumenit usor carnea se adauga in tigaie ardeiul, ceapa si boiaua dulce, se amesteca bine, se acopera cu un capac. Dupa 2 minute se adauga smantana, sarea si piperul, se amesteca bine si vasul acoperit se mai lasa pe foc timp de 5 minute. In timpul asta se taie fin patrunjelul si se adauga in craticioara. Se stoarce deasupra jumatatatea de lamaie si se mai lasa pe foc un minut.
Se serveste imediat, sa nu se raceasca sosul. E o mancare foarte gustoasa, aspectuoasa si usor de facut. Ardeii raman crocanti si isi pastreaza tot gustul, la fel si ceapa, care nu se inmoaie decat pe jumatate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s