Rosii umplute cu ton (si orez)

rosii_umplute_cu_ton-004
Pentru 2 persoane:
4 rosii mai maricele
1 conserva de ton nature
1 punga de 65g de orez prefiert (orezul e pentru cine nu mananca cu paine. altfel in loc de orez se dubleaza cantitatea de peste)
1 pumn de frunze proaspete de busuioc
zeama de la o jumatate de lamaie
sare, piper
(optional: frunze de spanac, muguri de pin, ulei de masline)

Se pune orezul 10 minute la fiert. In timpul asta se taie capacele la rosii si se pastreaza. Cu ajutorul unei lingurite (eu am folosit o lingurita pariziana) se scoate din fiecare rosie pulpa si se scurge de zeama si de seminte, dupa care ce ramane (nu mare lucru) se toaca si se pune intr-un vas mai adanc. Rosiile se asaza pe o farfurie cu gura in jos, sa se scurga. Peste pulpa tocata se rastoarna pestele si se faramiteaza cu furculita, apoi se adauga busuiocul taiat fin, zeama de lamaie, un varf de sare si unul de piper si, in final, orezul fiert (cine pune). Se amesteca toate bine, apoi, cu ajutorul unei linguri, se umple fiecare rosie in parte cu aceasta compozitie, dupa care se pun la loc capacelele. Se servesc pe un pat de spanac si muguri de pin (frunze de spanac proaspete, muguri de pin, zeama de lamaie, ulei de masline).
In final rosiile arata bine, dar gustul e destul de fad. Noi am ales varianta asta pentru pranzul de ieri, pentru ca am fost la alergat si am vrut dupa o mancare usoara si sanatoasa. Cred ca ar fi mers si o ceapa (eventual ceapa verde) pentru mai mult gust. Poate data viitoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s