Pepene galben cu prosciutto crudo

prosciutopepene-002Ingrediente:
Un pepene galben nu foarte mic
4 felii de prosciutto
o ceasca de vin alb
piper
Instrumente: o lingurita pariziana si bete pentru frigarui

Se taie pepenele in jumatate, se scot samburii, apoi cu ajutorul linguritei pariziene se fac margele de pepene. Pepenele meu a fost cam mic si cam copt, motiv pentru care mie nu mi-au iesit prea bine. In lipsa linguritei pariziene pepenele se poate taia in cubulete, doar ca astfel se mai pierde din impresia artistica.
Se pun bucatile de pepene intr-un castronel si se toarna peste ele o ceasca de vin alb. Se lasa la macerat 5 minute. In timpul asta se inlatura grasimea de la feliile de jambon, sa ramana numai carnita, care se taie in felii mai mici.
Dupa ce pepenele s-a macerat se fac mini-frigaruile, alternandu-se pe bete o bucata de pepene, una de prosciutto impaturit cat sa nu fie prea mare. La sfarsit se presara peste ele putin piper. .
E un aperitiv comun la italieni, dar cred ca pentru romani e destul de fistichiu. Eu n-as putea s-o conving pe mama sa manance carne cu un fruct, si chiar si Valentin a fost cam reticent. Dar gustul e foarte bun, merita incercat macar o data-n viata🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s