Supa de sfecla rosie

supa_de_sfecla-0073
Ingrediente (pentru 4 persoane)

500 g sfecla rosie coapta (aici se gaseste ambalata in vid, fiarta sau coapta si curatata)

2 cepe mici

2 catei de usturoi

4 rosii mici

20 cl smantana (o cutie mica)

busuioc proaspat (optional)

un varf de chimen praf

Se taie in cubulete ceapa, rosiile, sfecla (care e fiarta deja), usturoiul se taie si el mai mic.  Se calesc ceapa si ustroiul cateva minute, dupa care se adauga peste ele in cratita rosiile si sfecla si se toarna apa atat cat sa le acopere. Se amesteca cu putin chimen si se lasa sa fiarba 5 minute. In timpul asta, smantana se amesteca cu un varf de sare si se bate cu telul, ca pentru frisca, cat sa fie mai pufoasa si mai usoara (ca sa pluteasca in supa). Dupa ce au trecut cele 5 minute se opreste focul la supa si se lasa sa se raceasca, dupa care se mixeaza pana devine o pasta omogena. Se amesteca bine cu o jumatate din cantitatea de smantana si cu busuiocul taiat fin (se opresc cateva frunze pentru decor) si se da la frigider 1-2 ore. Se serveste cu o lingura de smantana pufoasa deasupra si o frunza de busuioc.

Mie mi-a placut foarte mult, Valentin n-a fost asa incantat, pentru ca e dulcica.  Francezii o servesc la aperitiv, in cantitati mici (in paharele, nu in castron).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s