Aperitiv cu castravete si branza

castravete_aperitiv-004

Ingrediente:

Un castravete sau o jumatate (in functie de numarul de persoane)

Branza (sa nu fie foarte sarata; eu am avut branza moale de capra, dar ar fi mers si niste urda foarte bine)

Putin ulei de masline (sau unt, daca nu va pasa de colesterolul invitatilor)

Cateva frunze de busuioc proaspat sau marar (mai ales la urda)

Felii uniforme de paine prajita

Castravetele se curata doar partial (o banda da, una nu) si se taie in bucati de 5-7 centimetri inaltime.  Fiecare bucata se scobestecu grija  (eu am folosit o lingurita pariziana), astfel incat sa nu se strice peretii sau fundul. Branza se farama cu ajutorul unei furculite si se freaca bine cu putin ulei de masline si piper. Daca e foarte sarata, nu prea se combina bine cu verdeata, dar daca nu e sarata busuicul verde sau mararul ii dau un gust extraordinar.  (Se pastreaza putina verdeata si pentru decor. ) Se umplu bucatile de castravete cu aceasta compozitie si se orneaza cu cateva fire de verdeata. Fiecare bucata se asaza pe o felie de paine prajita (pe care sa intinda fiecare crema de branza).

Branza si castravete gasim pe toate mesele festive, dar nu sub aceasta prezentare, care face toti banii🙂

One thought on “Aperitiv cu castravete si branza

  1. Pingback: 2010 in review « Ce-am mai gatit…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s