Morcovi cu stafide in stil wok

Ingrediente:

4 morcovi, 20 de stafide, sos de soia, chimen praf, ghimbir praf, o jumatate de lamaie, ulei de masline, sare, piper.

Morcovii se curata de coaja apoi se taie in lamele cat mai subtiri. (Eu am continuat operatia deasupra unui castron ca si cum ar fi avut in continuare coaja, pana cand n-a mai ramas nimic din ei.) Intr-o tigaie care nu se lipeste se toarna putin ulei de masline, iar cand e foarte incins se arunca morcovii, amestecand intruna (si se amesteca intruna in ei pana cand sunt gata, 10 minute mai tarziu). Dupa 2 minute se presara putina sare, putin piper, se adauga o lingurita de chimen praf, ghimbirul (praf sau proaspat), doua lingurite de sos de soia, zeama de la o jumatate de lamaie (sau mai putin). Se amesteca toate alert cateva minute, se adauga un pumn de stafide si se mai tine totul pe foc un minut. Morcovii trebuie sa se patrunda doar pe jumatate, astfel incat sa ramana crocanti.

E o garnitura deosebita, in stil chinezesc, care merge bine langa un file de peste.  Noi am mancat-o cu creveti (facuti in tigaie cu un catel de usturoi) si cu orez. Orezul este bun pentru ca, mancat langa morcovi, le mai ia acestora din dulceata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s