Salata cu pepene galben, castravete si menta

Am pregatit azi un aperitiv si un desert care arata la fel si au cam aceleasi ingrediente🙂 : salata cu pepene galben, castravete si menta si salata de fructe cu menta

Pentru salata cu pepene si castravete (care se serveste ca aperitiv) e nevoie de un pepene galben mic, un castravete (de fapt cat pepene atata castravete), menta proaspata, sare, piper, putina zeama de lamaie.

Se taie pepenele in doua, se scot cu lingura samburii din mijloc si se arunca, tot cu lingura se scoate si pulpa, care se taie in cubulete. (Sucul care se aduna in urma operatiilor astora se pastreaza pentru salata de fructe.) Frunzele de menta se spala si se taie subtire, pastrandu-se doua intregi pentru decor. Se amesteca toate cu un varf de sare si unul de piper, se stropeste salata cu putina zeama de lamaie si se toarna in jumatatile goale de pepene. Se orneaza cu doua frunze de menta.

E o salata racoritoare, arata bine si miroase foarte frumos. N-am mancat-o inca, pentru ca trebuie sa stea la frigider o ora.

– // –

Gata, am mancat, a fost buna, desi, vorba lui valentin, nu stie daca e sau nu desert. Teoretic nu e. Dar ca sa nu fie nici practic data viitoare o sa pun mai mult castravete (sa nu iasa asa dulce) si poate si un avocado, care are un gust neutru, dar e hranitor. E foarte buna menta, o sa pun si mai multa. E in mod clar o salata care se mananca vara, in loc de sau inainte de gustare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s