Rulada de curcan la cuptor

rulada-de-curcan-la-cuptor-0061

Ingrediente

Pipet de curcan – in functie de cate rulade vrem sa iasa, atatea bucati de piept de curcan taiate subtire (ca pentru snitel) ne trebuie. Eu am facut pentru noi doi trei rulade, deci am avut trei bucati.

Jambon crud uscat (prosciutto crudo): numarul de rulade + 1

Mozzarela: aprox 30 g pt o rulada (mozza se topeste in cuptor si leaga compozitia, deci nu e nevoie si de ou)

Ciuperci: cate 2 champignoane la o rulada

Rosie – 1 pentru umplutura + 1 pentru decor

Usturoi – 2 catei

Busuoic proaspat – 4 frunze mari pt umplutura + 4 pentru sos

smantana – o lingura (pentru sos)

salata verde sau alta buruiana – 2 pumni, pe care se vor aseza ruladele.

ulei de masline, sare, piper

o ceasca de supa de pui (in lipsa, pur si simplu apa, dar cu supa iese mai gustoasa)

scobitori – multe, sa tina rulada stransa

Nu sunt obligatorii sosul (deci smantana), salata si rosia de decor. Dar merg foarte bine cu rulada).

Se toaca marunt sau se dau pe razatoare (dupa caz) ciupercile, rosia, mozza, o felie de jambon si busuiocul, se amesteca bine si se potrivesc de sare si piper (putina sare, ca jambonul, fiind uscat, e sarat).

Pe un fund se intinde pe rand cate un piept de curcan, peste el se asaza o  felie de jambon, apoi cantitatea corespunzatoare de compozitie, care se turteste bine cu palma, sa nu fie inalta. Se ruleaza carnea strans si se prinde cu scobitori cat sa nu se desfaca. Ruladele se asaza apoi intr-un vas de jena, se toarna peste ele ceasca de supa si putin ulei de masline  si se dau la cuptor pentru o jumatate de ora. Apoi se scoate capacul vasului, sa se rumeneasca pieptul de curcan. Trebuie sa mai stea in cuptor inca o jumatate de ora, dar dupa primele 15 minute se intoarce, sa se rumeneasca uniform carnea si sa nu se usuce pe o parte.  Cand sunt gata, ruladele se taie fara sa se scoata scobitorile, ca sa nu se desfaca. Scobitorile se scot dupa, dar daca nu ies mai bine le scoate fiecare in farfurie decat sa stricam feliile de rulada. Acestea se asaza pe un pat de salata si rosii taiate rondele. Din cateva linguri de zeama ramase in tava, o lingura de smantana si cateva frunze de busuioc taiate fin se face un sos, care fie se toarna peste rulada direct pe platou, fie isi toarna fiecare in farfurie.

Noi am lins si farfuriile la sfarsit :)

One thought on “Rulada de curcan la cuptor

  1. Pingback: 2010 in review « Ce-am mai gatit…

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s